Olyan részeg volt, hogy törölni kellett miatta a járatot

flybe
Vágólapra másolva!
Nem tudott felszállni a repülő egy részeg utas miatt, aki annyira rossz állapotban volt, hogy még a biztonsági övet sem volt képes bekapcsolni. Ráadásul rossz helyen ült, és egyáltalán nem értette, mit akarnak tőle a légiutas-kísérők.
Vágólapra másolva!

A kapitány kénytelen volt visszafordítani a Flybe légitársaság Bostonba tartó gépét a Birmingham Airport kifutópályáján, miután a légiutas-kísérők értesítették, hogy az egyik utas nincs olyan állapotban, hogy biztonságosan repülhetne – tudósított a Daily Mail.

A 48 éves Keith Elliott az anyja temetésére igyekezett Belfastba,

de még az előző éjjel elfogyasztott alkohol hatása alatt állt. A személyzetet annyira aggasztotta a férfi viselkedése, hogy arra kérték a kapitányt, halassza el az indulást. Végül a renitens utast rendőröknek kellett leszállítaniuk a gépről.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Mark Harkin

Törölni kellett miatta a járatot

Az ügyész a bírósági tárgyaláson a következőképpen vázolta a történteket: a repülőnek délben kellett volna indulnia. Beszállás után az egyik légiutas-kísérőnek rögtön feltűnt Keith Elliot viselkedése, és szólt az egyik kollégájának, hogy tartsa rajta a szemét. A kolléga közölte Elliottal, hogy

nem szolgál fel neki alkoholt,

miután Elliot bevallotta, hogy már „lecsúszott neki pár pohárkával”.

A legénység kezdetben úgy ítélte meg, hogy az utas nem olyan vészesen részeg, hogy kockázatot jelentsen, ezért a gép elindult a kifutópályán. Ekkor azonban kiderült, hogy Elliot jóval ittasabb, mint gondolták, egyáltalán nem érti, mit mondanak neki, és a biztonsági övet sem tudja bekapcsolni. Ezért a gép visszafordult, majd

amikor a részeg utas nem volt hajlandó kiszállni, kihívták a rendőrséget.

Ekkor már 12 óra 20 perc volt, a repülő már nem indulhatott el újra, Elliott miatt az útitársaknak másik járattal kellett utazniuk.

Még a reptéri bárban is felhajtott néhány pohárral Forrás: Flickr/Elliott Brown

Sokba került a részegeskedés

Az ügyvéd elismerte, hogy az alperes előző este ivott néhány pohár alkoholt, és felszállás előtt is fogyasztott a reptéri bárban, hogy megnyugtassa az idegeit. Erre több oka is volt, egyrészt az édesanyja temetésére ment, másrészt mindig is félt a repüléstől. Ugyanakkor azt állította, hogy Elliott

egy pillanatig sem volt agresszív vagy fenyegető a személyzettel,

rossz helyen pedig azért ült, mert nem volt nála a szemüvege. A viselkedése a védelem szerint nem az alkohol miatt változott meg, hanem mert a gép elindult, ő pedig félt a repüléstől.

A bíróság az ittas utast 500 font (201 000 Ft) büntetés, valamint 225 font (90 550 Ft) kártérítés és 50 font (20 100 Ft) különdíj megfizetésére ítélte.