Egyedülálló kilátót nyitnak meg Anglia déli partján

British Airways i360
Vágólapra másolva!
A látogatók egy emelkedő korongból bámulhatják a La Manche-csatornát.
Vágólapra másolva!

Az utolsó simításokat végzik azon a kilátón, amely a maga nemében egyedülálló lesz, amikor nyáron megnyitják az angliai Brightonban. A British Airways i360 egy 162 méter magas rúd, amelyen egy 18 méter átmérőjű korong emelkedik majd fel 138 méter magasba.

A korongban egyszerre 200 ember fér majd el, és gyönyörködhet a 360 fokos panorámában.

Jó időben akár 40 kilométerre is el lehet majd látni, miközben a látogatók a Sky Barban vett italokkal fokozhatják az élményt.

Forrás: British Airways i360

A korong nem forog körbe, csak felfele és lefele mozog. A torony azonban úgy van megtervezve, hogy

az sem okoz semmilyen problémát, ha minden vendég egyszerre az egyik oldalra vonul.

A British Airways i360 a legtöbb időjárási körülmény között működni tud, azonban a biztonsági előírások miatt 70 km/h-ásnál nagyobb széllökések esetén csak a földszinti söröző, kiállító terem és bolt lesz nyitva.

Forrás: British Airways i360

Az látogatóknak 15 fontba (6 ezer forint) kerül majd egy út, de az interneten elővételben már 13,50-ért (5400 forint) is lehet venni jegyeket. Az egy órás programból maga az utazás 20 perces lesz nappal és 30 perces éjszaka. A gyermekek, idősek, diákok, valamint Brighton és Hove lakói kedvezményt kapnak az árból.

A torony maga csak 4,6 méter átmérőjű, ami a legvékonyabb a világon, és ez lesz a legmagasabb mozgó kilátó is. A 46 millió fontba (18,3 milliárd forint) kerülő szerkezet hat méterrel magasabbra viszi fel a látogatókat, mint a híres London Eye óriáskerék.

Forrás: British Airways i360
Készül a kilátó korongja Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Szavazzon!

Ön kipróbálná a tornyot?