Érdekes ranglista a világ legkedveltebb úti céljairól

Tower Bridge London
Commuters walk across London Bridge, as Tower Bridge is seen in the background in the City of London on January 25, 2013. Britain's economy shrank 0.3 percent in the final quarter of 2012, a year in which it recorded zero growth, official data revealed on January 25, 2013, placing the country on the brink of a "triple dip" recession. AFP PHOTO/ANDREW COWIE
Vágólapra másolva!
Az egyik város drága, a másikban robbantanak, a harmadik meg egy zsúfolt oázis. De hogy szerepel Budapest?
Vágólapra másolva!

London közismerten drága hely az oda látogató turisták számára, akár a szállások, a közlekedés, a vendéglátás vagy a belépődíjak árát nézzük. A brit főváros ennek ellenére a világ legkedveltebb úti célja lett idén a TripAdvisor utazási oldal felhasználóinak véleménye és foglalásai alapján. London vonzerejét jól mutatja, hogy öt hellyel ugrott előre a népszerűségi listán tavalyhoz képest.

A Tower Bridge London egyik nevezetessége Forrás: AFP/Andrew Cowie

A második helyezett Isztambul lett, amely vitathatatlanul sok látnivalót kínál a látogatóknak, és az árak sincsenek elszállva, viszont

a közelmúltban több merénylet is történt ott,

legutóbb épp a hétvégén. A harmadik helyezett Marokkó híres sivatagi városa Marrákes, amelyről itt olvashatja beszámolónkat.

A világ legkedveltebb út céljai

1. London, Nagy-Britannia
2. Isztambul, Törökország
3. Marrakesh, Marokkó
4. Párizs, Franciaország
5. Siem Reap, Kambodzsa
6. Prága, Csehország
7. Róma, Olaszország
8. Hanoi, Vietnam
9. New York, Egyesült Államok
10. Ubud, Bali, Indonézia

Budapest utolsóként épp hogy bekerült az idei globális lista első 25 helyezettje közé, ami az európai rangsorban a 10. helynek felel meg.

Régiónkból csak a Prága előzi meg a magyar fővárost,

és olyan városok szerepelnek mögöttünk, mint Firenze, Velence vagy Bécs.