Egy szerelőt ért áramütés a feltételezések szerint.

Egy szerelő testét találták meg kollégái szombat reggel a párizsi Disneyland kísértetházában, a Phantom Manorban. Az ügyben vizsgálatot indítottak, de a francia médiában megjelent értesülések szerint a férfit áramütés érte. A 45 éves férfi 2002 óta dolgozott a parkban, és Párizs környékéről származik.

A Phantom Manor a párizsi Disneyland egyik fő látványosságaForrás: AFP/Bertrand Guay

A halálos baleset ellenére a Disneyland nyitva maradt a hétvégén, de a kísértetház, amely a park egy fő látványossága, szombaton zárva volt – írja a The Local. A park vezetősége részvétét fejezte ki az elhunyt szerelő hozzátartozóinak.

Panaszkodtak a látogatók

A párizsi Disneyland elhanyagolt állapotát korábban a látogatók is szóvá tették. 2013-ban több mint 5 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben azt írták a kaliforniai székhelyű Walt Disney Company vezérigazgatójának, hogy a park lerobbant vasútjaival, újramelegített ételeivel és lemondott showműsoraival lassan szétesik. Az amerikai cég jelenleg 39,8 százalékos tulajdonosa a franciaországi témaparkot működtető Euro Disney vállalatnak, 10 százalékot Al-Valid szaúdi herceg, míg a fennmaradó részt egyéb részvényesek birtokolják. A petíciót aláírók szerint a párizsi Disneyland nem felel meg a Disney standardjának.