Olcsóbb egy luxushajón utazni, mint Londonban élni

Magellan
A Magellan tengerjárón jól el lehet ütni az időt
Vágólapra másolva!
Van olyan nyugdíjas, aki inkább a tengeren tölti az idejét.
Vágólapra másolva!

London közismerten drága város, de hogy mennyire, arra egy most közzétett kimutatás világít rá. A CruiseDeals.co.uk szerint ugyanis olcsóbb, ha valaki egy világ körüli útra indul a tengerjárón, mintha a brit fővárosban akar egy átlagos életet élni.

Költségek egy napra

A cég úgy számolt, hogy a londoni megélhetéshez havi 2871,19 font szükséges, amiben a legnagyobb tétel egy 85 négyzetméteres, bútorozott lakás bérlése havonta 2083 fontért. Ennél kisebb lakást is lehet persze bérelni, ha pedig többen megosztják a szállást, még kevesebbre jön ki az összeg egy főre. Mindenesetre ez egy napra 97,71 fontot tesz ki.

Londonban drága a megélhetés Forrás: Manuel Cohen/© Manuel Cohen/Manuel Cohen

Egy 120 napos világ körüli hajóútra viszont el lehet menni akár 10 623,75 fontért a Cruise and Maritime Voyages társaság Magellan hajóján, amiben már benne van az egyágyas felár. Ez egy napra lebontva 88,53 font,

azaz több mint 10 fonttal kevesebb, mint ha valaki Londonban élne.

A hajó ráadásul olyan egzotikus helyeken köt ki, mint Barbados, Mexikó vagy Ausztrália, a fedélzeten pedig teljes ellátás és szórakoztatás jár az utasnak.

A Magellan tengerjárón jól el lehet ütni az időt Forrás: Cruise & Maritime Voyages

Mama Lee története

A hajóutak foglalásával foglalkozó oldal számítása persze ügyes marketingfogás, ugyanakkor tény, hogy egyre többen választják ezt az életformát. Lee Wachtstetter, alias Mama Lee például májusban lesz 88 éves, és már 8 éve él hajón, miután férje halála után eladta házát a floridai Fort Lauderdale-ben. Az idős hölgy márciusban adott interjút a Washington Postnak, de megható történetéről tavaly az Origo is beszámolt.

Szavazzon!

Ön beköltözne egy ilyen hajóra, ha megtehetné?