Hosszú sorok a sünikávéház előtt

2016.04.08. 13:41

Telitalálatnak bizonyult Tokió legújabb házikedvenc-kávézója, a sünikávéház, a látogatók gyakran hosszas sorokban várnak a bebocsátásra.

A februárban megnyílt Harry nevű kávéházban 20-30 egyed közül válogathatnak azok, akik szabadidejüket egy sündisznó társaságában akarják eltölteni. Az új kávézóban, amelynek neve a sündisznó japán nevével való szójáték, hétköznapokon 1000 jenbe (2600 forint), hétvégeken 1300 jenbe kerül egyórányi óvatos játszadozás a kicsiny emlőssel, amelyet régóta házi kedvencként árulnak a szigetországban annak ellenére, hogy nem őshonos faj.

Meg akartuk mutatni az embereknek a sündisznó báját, mivel az állatról olyan kép alakult ki, hogy nehéz boldogulni vele. Meg akartuk őt szabadítani ettől oly módon, hogy megengedjük az embereknek, hogy hozzányúljanak" - hangoztatta Murata Mizuki, a kávézó egyik alkalmazottja, aki a szomszédos nyuszikávézóban is dolgozik.

A japán fővárosban működnek macska, kutya, bagoly, héja, sőt kígyó témájú kávézók, ahol a vendégek kedvükre simogathatják az állatokat, sőt némelyikkel játszhatnak is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK