Tiltakozik az Air France meleg személyzete

Meleg pár
Rear view of male couple on riverbank
Vágólapra másolva!
A légitársaság új célpontján halállal büntetik a homoszexualitást.
Vágólapra másolva!

Petíciót tett közzé az Air France egyik meleg légiutas-kísérője, amely bojkottra szólít fel a légitársaság új célpontja, Teherán ellen. Laurent M. azért folyamodott ehhez az eszközhöz, mert Iránban halállal sújtják a homoszexualitást. A petíciót eddig több mint 2500-an írták alá, és eljuttatták a francia közlekedési minisztériumba, valamint Frédéric Gagey-nek, az Air France vezérigazgatójának.

és nem változtatja meg azt, ahogy személyzetként dolgozunk” – áll a petícióban. „De elképzelhetetlen valakit arra kényszeríteni, hogy olyan országba menjen, ahol elítélik azért, amilyen" – idézi a szöveget a Telegraph.

Képünk illusztráció Forrás: Image Source, all rights reserved./Steven C. De La Cruz

A nők is tiltakoztak

A felhívás alig egy héttel azután született, hogy a légitársaság nő alkalmazottai megtagadták a repülést a Párizs–Teherán járaton, mert nem akarták, hogy fejkendő és laza nadrág viselésére kötelezzék őket.

Az Air France azóta megengedte, hogy az iráni járatra beosztott nők más útvonalat választhassanak.

A légitársaság 2008-ban függesztette fel járatait Teheránba, és azután kezdett ismét repülni, hogy az Iránnal kötött nukleáris egyezséget követően a nyugati országok feloldották a szankciókat az országgal szemben. Az Air France felhívta a figyelmet, hogy Szaúd-Arábiába is üzemeltet járatot, és ott is hasonló törvények vannak hatályban.

Szavazzon!

Ön egyetért a meleg személyzet petíciójával?