Közvetlen légi járat lesz Szöulba

Asiana Airlines
Képünk illuisztráció
Vágólapra másolva!
A nyári szezon csúcsidőszakában közvetlen charter járatokat indít az Asiana Airlines Budapest és Szöul Incheon repülőtere között.
Vágólapra másolva!

A nyári utazási csúcsidőszakban heti egy alkalommal fordulnak Budapest és Dél-Korea fővárosa, Szöul között a Boeing 777-es óriásgépek, miután a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport közös erőfeszítésének köszönhetően az Asiana Airlines légitársaság bejelentette:

a nyári csúcsszezonban járatokat közlekedtet a két főváros között.

Képünk illusztráció Forrás: Budapest Airport

Magyarországon az elmúlt öt évben megtriplázódott a koreai látogatók száma, így 2015-ben már meghaladta a 100 ezres létszámot. A légi utasok esetében 10 százalékkal nőtt az ázsiai országból érkezők száma az elmúlt évben.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója az Asiana Airlines bejelentése után elmondta: „Az Air China pekingi járatának elindítása tavaly az első fecske volt a közvetlen ázsiai járatok újraindulásában 2012 óta. Az Asiana légitársaság mostani lépése is megerősíti, hogy

Biztosak vagyunk benne, hogy a mostani bejelentést további kapacitásbővítés követi majd Korea irányába a következő években."

Hol lehet rá jegyet venni?

Bár a közleményből nem derül ki egyértelműen, az új charterjáratok feltehetően koreai utazási irodáknál befizető turistákat szállítanak majd elsősorban. Az Asiana foglalási rendszerében nem szerepel Budapest. Megkérdeztük a Budapest Airportot, hogy van-e lehetőségük a magyar utasoknak is jegyet venni valahol erre az útvonalra. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.