Megölte gondozóját egy tigris

2016.04.16. 08:22

Tigris támadta meg a gondozót az egyik floridai állatkertben helyi idő szerint pénteken. A gondozó életét vesztette.

A tragikus baleset a floridai Palm Beach állatkertjében történt. A tizenhárom éves maláj tigris váratlanul támadta meg a női gondozót. A 38 éves Stacey Konwiser mellesleg az állatkert egyik vezető kutatója volt.

Tigris a Palm Beach-i állatkertbenForrás: Youtube/wochit News

A baleset jól elkerített területen történt, nem is a látogatók szeme előtt, hanem abban a hátsó részben, ahol az állatok az éjszakát töltik. Stacey Konwiser éppen etetéshez készült, amikor a vadállat váratlanul ráugrott. Mire a többi ápoló a segítségére sietett, a gondozónő már halott volt.

Vizsgálatot indítottak

A tigrisek tartózkodási helyét lezárták. Egyetlen látogató egyetlen pillanatig sem volt veszélyben" - nyilatkozta Naki Carter, az állatkert szóvivőnője. Ezt megerősítette Lori Colombino, a Palm Beach-i rendőrség szóvivője is. A rendőrség ugyanis vizsgálatot indított az ügyben.

Az állatkertet bezárták, pénteken egész nap zárva is maradt, az újranyitásáról helyi idő szerint szombaton döntenek. Az ügyben a rendőrség mellett a floridai vadvédelmi hivatal és a munkavédelemmel, a munkahelyi biztonsággal foglalkozó hatóság is vizsgálódik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK