Kezdődik a szezon, szombaton nyitnak az első fővárosi strandok. Több újdonság is lesz idén.

Szombaton nyit a Palatinus és a Dagály, valamint akkor indul a Gellért fürdő hullámszolgáltatása is  - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. kedden az MTI-vel. A Csillaghegyi és a Paskál strand május 28-án, a Római és a Pünkösdfürdői június 4-én nyit. A szezont várhatóan szeptember 4-én, jó idő esetén szeptember 11-én zárják.

Folynak a fejlesztések

Július közepén adják át a Paskál fejlesztését. Egy majdnem ezernégyszáz négyzetméteres új fürdőépületet alakítanak ki, amelyet pince és tetőterasz egészít ki. A fedett földszinti részen tanmedencét, babamedencét, gyógymedencét, vízi bárt és élménymedencét hoznak létre. Épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, valamint felújítják a medencéket és az öltözőket. Úgy fogalmaztak, hogy Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik".

Szombaton még nem lesz ilyen jó idő a PalatinusonForrás: ORFK/H. Szabó Sándor

A Palatinust is fejlesztik. Az elsődleges cél a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése. Alagsori wellness- és fitneszrészleget terveznek, restaurálják az öltözőket, a vizesblokkokat, és akadálymentesítik az épület egészét. A homlokzatot az eredeti tervek szerint renoválják, betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. A tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítják ki, hogy rossz idő esetén is tudjanak programokat szervezni a gyerekeknek, a termálmedencét pedig le akarják fedni. A megújult fürdőt várhatóan 2017 második negyedévében adják át. A beruházások nem befolyásolják a strandok nyitvatartását – hangsúlyozza a közlemény.

Medencéből lehet nézni a meccseket

A Dagályban az úszóközpont építése miatt megszűnik a gyerek- és a tanmedence, de a látogatók kivetítőn követhetik a labdarúgó Európa-bajnokságot és az olimpiát, akár a medencében ülve is. Ugyanerre a Széchenyi fürdő vendégeinek is lehetőségük lesz.

A Széchenyiben is lehet meccset nézniForrás: MTI/Friedmann Endre

Nyáron sok családi, sport- és gyerekprogramot szerveznek a strandokon. Július 29-én a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megtartják a Strandok éjszakáját, amelyhez a BGYH a megújuló Paskál programjaival csatlakozik - olvasható a közleményben.

Szombatra egyébként szeles, felhős időt jósol a Koponyeg.hu. A nappali legmagasabb hőmérséklet 18 fok lehet.