A 362 méteres óriáson egy tízemeletes duplacsúszda is van, de több más különlegességgel is büszkélkedhet.

A sikeres próbautak után a franciaországi Saint-Nazaire kikötőjében átadták megrendelőjének a Harmony of the Seas óceánjárót, amely a világ legnagyobb utasszállító hajója. Az amerikai Royal Caribbean Cruises monstrumának bruttó űrtartalma (ez a hajók összes belső térfogatát jellemző, dimenzió nélküli mérőszám) 227 700, hossza pedig 362,15 méter. Az eddigi rekordtartók az Oasis of the Seas és az Allure of the Seas, amelyek bruttó űrtartama 225 282, hosszuk pedig 362 méter.

Egy biciklista megy el a Harmony of the Seas előttForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

A 66 méter széles hajón 18 szint van, amiből 16 szolgálja ki az utasokat. A Harmony of the Seas a 2100 főnyi személyzet mellett 6360 utas befogadására képes.

Nem unatkoznak az utasok

Összesen 66 ezer négyzetmétert foglalnak el az éttermek és a szabadidő-létesítmények, köztük a világ legnagyobb, hajón működő vízi csúszdája, amelyen a 16. emeletről lehet lesiklani a 6. emeletre. Az óceánjáró fedélzetén egyebek közt drótkötélpálya, kosárlabdapálya, mászófal, minigolf, úszómedencék, szörfszimulátorok, kaszinó, egy 1400 férőhelyes színház és 12 ezer növényfajt felvonultató kert szolgálja a vendégek szórakozását és kényelmét.

Az előadóteremForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

Az óceánjáró 10 millió órányi munkával, kereken egymilliárd euróért (315 milliárd forint) épült 2013 szeptembere óta. Megfelelő időjárás mellett vasárnap hagyja el bölcsőjét, a Saint-Nazaire-i hajógyárat, első kirándulására pedig május 22-én indul az angliai Southamptonból. Ezt követően Barcelonából tesz egyhetes földközi-tengeri körutakat, októbertől pedig a karibi szigetvilágban cirkál. A társaság honlapján nem találtunk árakat a Harmony of the Seas útjaira.

Egy nő fényképezi a most átadott hajótForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard
A felső fedélzeti szintForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard
A hajó személyzete az átadási ünnepségenForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard
Munkások mennek el egy szobor mellett a hajó belsejébenForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard
A hajó belső részeForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard
Játékasztal a kaszinóbanForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard
Játékgépek a kaszinóbanForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard
A felső fedélzeti szint a csúszdákkalForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard