Az expedíciós- és útifilm kategóriában első díjat nyert Bárány Róbert, Molnár Gábor és Szekeres Zoltán Albánia (Ozone utazás) című filmje a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon. A díjakat szombaton délután vehették át az alkotók a gödöllői kastély lovardájában tartott gálán.

A szerdán kezdődött természetfilm-fesztivál vasárnap a díjnyertes filmek vetítésével, valamint természet- és környezetvédelmi programokkal, fotókiállításokkal és koncertekkel zárult. 

Szombaton vehették át az első díjat a természetfilm-fesztiválonForrás: Bárány Róbert

Bárány Róbert, aki az Origo utazás rovatának egyik szerzője is, így nyilatkozott a filmről: Európa hosszú ideig legelzártabb és legtitokzatosabb országának kétségkívül  rossz híre van.  A felületes szemlélő olyan fogalmakat kapcsol hozzá, mint veszély, maffia, elmaradottság, és azt gondolja, nincs ott semmi, amiért érdemes volna odautazni. 

Nemcsak hogy van ott valami, hanem szinte minden vanForrás: Bárány Róbert

Pedig ha valami nem igaz erre a Dunántúl méretű kis államra, akkor az, hogy nincs ott semmi. Illír romok, első osztályú Riviéra, ínycsiklandó borok  és ételek, impozáns hegyek, tiszta vizű források, káprázatos városok és olyan vendégszeretet, amivel már aligha találkozhatunk bárhol máshol Európában. És még Hunyadi Jánost is imádják." 

Aki szeretné felülírni az előítéleteit, és többet megtudni az országról, itt megnézheti a díjnyertes alkotást, amelyet az OzoneNetwork mutatott be.