Megint nagy dobásra készül Siófok

2016.06.01. 13:46

Hamarosan újra forog az óriáskerék, amely közel 70 méter magasba viszi fel a látogatókat.

Tavaly után idén is a Balatonra költözik Magyarország legnagyobb, egyben Európa legmagasabb mobil óriáskereke. Június 24-től augusztus 21-ig a siófoki nagystrandon vehetik igénybe a szolgáltatást az érdeklődők, akik 69 méter magasról gyönyörködhetnek a panorámában. A tízperces út alatt három teljes kört tesz meg az óriáskerék, ezalatt szemügyre vehetjük a tihanyi apátságot, a völgyhidat, Badacsonyt, a Balaton-felvidéket, a Somogyi-dombságot és a siófoki víztornyot.

Forrás:siofokoriaskerek.hu

A felnőtt jegy 2000 forintba kerül, a gyerekek (140 cm magasság alatt) 1500 forintért szállhatnak fel rá, míg egy csoportos jegy négy főre 7000 forint. Három éves kor alatt az óriáskerék ingyenesen használható, 14 éves kor alatti gyerekek esetében pedig kabinonként egy felnőtt kísérő szükséges. Az óriáskerékre szóló jegyek az óriáskerék nyitvatartási ideje alatt strandbelépőként is érvényesek, 19 óra után a strand ingyenesen látogatható.

Forrás:siofokoriaskerek.hu

Egy kabinban 6 fő utazhat egyszerre. Az óriáskerék területe és a kabinok akadálymentesítettek. A 40 kabinból összesen 300 fő csodálhatja egyszerre a Balaton legszebb tájait. Az óriáskerék az idei évben is minden nap 15 órától fogadja a látogatókat.

Siófok óriáskerékForrás:siofokoriaskerek.hu

Idén az északi partról is kényelmesen elérhető lesz az óriáskerék, hiszen a Balatoni Hajózási Zrt.-vel együttműködve Siófok Óriáskerék hajójáratok hozzák át Balatonfüredről és Balatonalmádiból a panorámában gyönyörködni vágyókat - írja az óriáskerék üzemeltetőjének Facebook-oldala.

Forrás:siofokoriaskerek.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK