Repülés közben szülte meg gyermekét egy utas

2016.06.15. 20:07

A Saudia gépe kényszerleszállást hajtott végre.

A Saudi Arabian Airlines (Saudia) légitársaság Boeing 777-es gépe a szaúd-arábiai Dzsiddából New Yorkba tartott, ám Észak-Írország felett orvosi vészhelyzet állt elő. Egy nőnek ugyanis beindult a szülése, ezért a pilóták úgy döntöttek, hogy London Heathrow repülőterén szállnak le.

A pilóták kiengedték az üzemanyagot, majd rendben leszálltak Londonban. A nő megszülte gyermekét a földet érés előtt, mindkettőjüket kórházba szállították a repülőtérről.

Forrás: Real World Aviation/Abdulrhman990

Áprilisban egy másik nő a Jetstar légitársaság Szingapórból Rangunba tartó járatán adott életet gyermekének. A repülő már a repülőtéren gurult, amikor az utas megszülte gyermekét, akit Jetstarnak nevezett el, mivel a gép személyzete sokat segített neki – írja a Daily Mail.

Nem jelent kockázatot

A legtöbb légitársaság orvosi beleegyező nyilatkozatot kér azoktól a várandós nőktől, akiknél a szülés várható időpontja egy hónapon belül van. A Daily Mail idézi a Szülészek és Nőgyógyászok Királyi Kollégiumát, amely szerint a terhesség alatti repülés nem jelen jelentős kockázatot, még a terhesség előrehaladott stádiumában sem. A kollégium szerint nincs bizonyíték arra, hogy a repülés beindítja a szülési fájdalmakat, vagy a magzatvíz elfolyását okozza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK