Harkányfürdő nagy dobásra készül

Harkányfürdő csúszda
Vágólapra másolva!
Egy közel 200 millió forintos beruházás keretében adják át hamarosan a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő vadonatúj csúszdaparkját. A zöldövezetben, a fürdő sportpályáinak közvetlen közelében kialakított létesítmény hét különböző csúszdaelemmel és dunai homokkal feltöltött környezettel várja a vendégeket várhatóan július 1-től.
Vágólapra másolva!

Valaha egy kétcsúszdás indítótorony volt a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő legújabb látványosságának helyén, felújítását követően pedig ma már a Dél-Dunántúl legnagyobb csúszdaparkja áll a területén. A létesítményt tavaly szeptemberben kezdték el építeni.

Forrás: Ferling

A gyógyfürdő parkjának közepén, a fák között találhatják meg a vendégek a hétféle csúszdát, amelyeket sportpályák vesznek körbe, így két csúszás között strandfocizni, -röpizni és -kézizni is lehet.

Az eddigi öltözőkabinok helyén finom dunai homokkal feltöltött környezetet alakítottak ki,

ahol strandkörnyezetben lehet pihenni. A csúszdapark különlegességét az is adja, hogy a csúszdák forgatott vizét hőcserélővel tartják melegen, így kora tavasztól késő őszig folyamatosan kellemes körülményekben lehet siklani.

Forrás: Ferling

A gyermekeseket családi csúszda várja, ahol 3 méteres magasságból akár négyen is lejöhetnek, de a bátrabbak a kamikazén csúszhatnak le majdnem 10 méterről. A vendégek igénybe vehetnek egy testcsúszdát, az ún. hagymacsúszdát, amelyben

olyan nagy a sebesség, hogy a 9 méteres átmérőjű részen 3-4 alkalommal is körbeviszi a lendület a fürdőzőket.

Van ufó- és anakondacsúszda is, több esetben pedig gumimatracon sodródhatnak le a vendégek. Igazán látványos elem az a sötétített, zárt csőcsúszda, amelyen 30-40 centinként fénycsíkokon világít be a nap, miközben a fürdőzők a térérzéküket is elveszítik.

Forrás: Ferling

Jelenleg a csúszdapark engedélyeztetése folyik, de a felsőbb évfolyamos általános iskolások szülői engedéllyel már zártkörűen tesztelhetik a vadonatúj csúszdákat. A műszaki engedélyeztetés után, várhatóan július 1-jétől vehetik használatba a látogatók,

az egész napos korlátlan csúszdahasználat mindössze 1000 forint lesz.