A világ legrémisztőbb szellemvasútja egy helyben lóg

2016.07.08. 13:25

A most megnyílt látványosságban a valóság összemosódik a képzelettel.

A London központjától körülbelül 30 kilométerre lévő Thorpe Park témaparkban átadták azt a szellemvasutat, amely a készítői szerint a legrémisztőbb élményt kínálja utasainak a világon. A projekten három évig dolgozott Derren Brown illuzionista, aki igazi 21. századi élményt ígér a látogatóknak – írja a Telegraph.

Semmi sem az, aminek látszik

A vállalkozó kedvű utasok egy levegőben lógó, viktoriánus stílusú vonatkocsiba lépnek be, ami azonban maga is optikai illúzió. Ezután felvesznek egy virtuálisvalóság-sisakot, és kezdődik a 15 perces rémálom, amelyben a valóság összemosódik a képzelettel. A látványon kívül a hangoknak is nagy szerepük van az érzékszervek totális bombázásában, sőt statiszták meg is érintik az utasokat.

A látványosságot 13 év alatt csak szülői kísérettel lehet látogatni. A Thorpe Park szerint a szellemvasútnak van az összes attrakció közül a leghosszabb korlátozó listája; nem látogathatják például pszichológiai vagy idegi betegségben szenvedők, beleértve az epilepsziásokat, de tériszonyosok sem próbálhatják ki. A jegyárak 27,99 fonttól (10 400 forint) kezdődnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK