Istenmezeje szoros versenyben nyerte meg az Origo szavazását.

Nagyon szoros versenyben Istenmezeje nyerte meg az Origo szavazását, amelyen Magyarország legszebb hangzású településnevét kerestük. A Heves megyei falu az elmúlt napokban fej-fej mellett vezette a listát Lánycsókkal. Utóbbi tegnap este át is vette a vezetést, ám a szerda kora délutáni záráskor Istenmezeje végül 102 szavazattal felülkerekedett. A harmadik helyen Szamosangyalos végzett.

A tízes listát, amelyre szavazni lehetett, harmincból szűkítettük le (erről bővebben előző cikkünkben olvashat). A felsorolt településneveket szubjektívan válogattuk össze, a cikkhez érkezett kommentekben még rengeteg javaslat érkezett. Ezek többsége szintén eséllyel indulhatott volna a versenyen, ám valahol határt kellett szabni, hogy a szavazás kezelhető legyen.

Hatalmas érdeklődés

Az olvasók érdeklődését jól mutatja, hogy a zárásig majdnem 28 ezer szavazat érkezett, és közel 5 ezren osztották meg a cikket a Facebookon. Az első helyezett végül 9755 szavazattal nyert.

A szavazás végeredményeForrás: Origo

Istenmezejének nemcsak a neve, a fekvése is szép. A Tarna felső folyásánál hosszan elnyúló völgyben található települést – Istenmezey alakban – az első forrás 1311-ben említ meg. A kis falu legnagyobb nevezetessége a barlangra hasonlító sziklakápolna.

Istenmezejének a fekvése is szépForrás: Wikipédia

Amint azt ígértük, a szavazás első három helyezettjébe hamarosan személyesen is ellátogatunk, hogy bemutassuk olvasóinknak. Ehhez már fel is vettük a kapcsolatot a falvak polgármestereivel. Istenmezeje és Lánycsók első emberei egyébként nagyon örültek az eredménynek, és elárulták azt is, hogy komoly mozgósítás folyt a Facebookon az első hely megszerzéséért.