Tudta, hol van Európa legőrültebb trambulinparkja?

trambulinpark
Visitors experience 'Bounce Below', a network of giant trampolines, walkways and slides suspended in the caverns of the 176-year old disused Llechwedd slate mine near Blaenau Ffestiniog, North Wales on July 21, 2015. The adventure activity is a subterranean playground and features alongside 'Zip World Caverns', the world’s largest fully underground zip line course. AFP PHOTO / OLI SCARFF / AFP PHOTO / OLI SCARFF
Vágólapra másolva!
Van, akinek a trambulinon ugrálás már önmagában is elegendő adrenalinlöketet ad, másoknak viszont semmi sem elég. Tudják ezt a walesiek, ezért a trambulinokat a föld alatt, egy régi bánya gigantikus üregeiben helyezték el, ahol a kalandra vágyók misztikus körülmények között pattoghatnak.
Vágólapra másolva!

Régen agyagpalát bányásztak itt, ma adrenalinfüggők ugrálnak a barlang üregeiben. Az ötezres lélekszámú walesi Blaenau Ffestiniog városka az 1750-es évektől a második világháborúig a bányászatból élt, mostanság viszont

leginkább a turizmus tartja el.

A kisváros a Snowdonia Nemzeti Park központja, amely elképesztő tájakkal és olyan attrakciókkal csábít, mint a Snowdon hegyi vasút, Nagy-Britannia egyetlen fogaskerekűje.

Nagy-Britannia egyetlen fogaskerekű vasútja Forrás: wikipédia/Denis Egan

Öt szinten pattoghatunk

A Bounce Below elnevezésű trambulinattrakció a Zip World kalandpark része, ahol jó néhány drótkötélpályán száguldhatunk keresztül, többek között még egy földalattin is.

A különböző magasságokban – öt szinten – elhelyezett

trambulinok között csúszdákon és alagutakon közlekedhetünk.

Összesen 930 négyzetméter hálót használtak fel a készítők a pályák felépítéséhez, hogy garantálják a biztonságot.

A Bounce Below a 176 éve nem működő Llechwedd tárnában épült fel Forrás: AFP/Oli Scarff

Sean Taylor, a park megálmodója egyébként racionális magyarázatot adott az őrültnek tűnő ötletre: „A Bounce Below

Ezzel a megoldással egész évben hódolhatunk a trambulinozás örömeinek.“

Öt különböző magasságban ugrálhatunk

Forrás: AFP/Oli Scarff

Bár a belépődíj elég húzós, 25 font (9300 Ft) fejenként (és ez a kalandpark többi részének használatára nem jogosít fel), az internetes visszajelzések alapján úgy tűnik, a legtöbben nem bánták meg a befektetést.

Nem olcsó móka, de állítólag megéri Forrás: AFP/Oli Scarff

Sean Taylor fantáziája tovább csapong, legközelebbi projektje a Treetop Net lesz, vagyis egy olyan trambulinpark, ahol húsz méter magas fák csúcsán ugrabugrálhatunk.