Átverésre figyelmeztet a kanadai kormány

Kanadai zászló
Vágólapra másolva!
A kanadai kormány honlapja az egyetlen olyan hivatalos weboldal, ahol az elektronikus beutazási engedélyt (eTA) kérelmezni lehet - hívta fel a figyelmet a budapesti kanadai nagykövetség az MTI-nek küldött közleményében.
Vágólapra másolva!

Mint írták, a Kanadába repülővel utazó, illetve ott átszállni kívánó magyar állampolgároknak ajánlatos a kanadai kormány hivatalos honlapján beszerezni a szükséges elektronikus beutazási engedélyt (eTA). Érdemes óvakodni egyéb olyan honlapokon nyújtott szolgáltatástól, amelynek során 7 kanadai dollárnál többet számolnak fel az engedély kérvényezéséért.

Kanadai zászló Forrás: Flickr/abdallahh

Számos vállalkozás üzemeltet olyan internetes oldalt, ahol külön díjat számolnak fel az elektronikus beutazási engedély kérelmezéséért és a tájékoztatásért, de

ezek a vállalkozások nem a kanadai kormány nevében járnak el

– írta a nagykövetség. Hangsúlyozták: a kanadai kormány honlapja az egyetlen olyan hivatalos weboldal, ahol az eTA-t kérelmezni lehet, az igénylés 7 kanadai dollárba kerül.

Lejár a türelmi idő

Amint azt korábban az Origo is megírta, az eTA-t 2016. március 15-étől kell kérniük a vízummentességet élvező országok állampolgárainak, a bevezetés után hirdetett türelmi időszak 2016. szeptember 29-ével lejár. A feltételekről itt olvashat további részleteket.