Elcserélték a gyerekeket a reptéren

JetBlue Airbus A320
Vágólapra másolva!
Két kíséret nélkül utazó ötéves kisfiút cseréltek össze a JetBlue légitársaság alkalmazottai, nagy riadalmat keltve a gyerekek családjában.
Vágólapra másolva!

Az augusztus 17-én történt gyerekcseréről az egyik kisfiú édesanyja számolt be a New York-i Daily Newsnak. Maribel Martinez elmondta, hogy kisfiával, Andyvel július végén utazott Dominikára, majd egy héttel később hazatért Manhattanbe, a gyereket pedig a rokonainál hagyta.

Más gyerekét kapta

A terv szerint Andy egyedül utazott volna vissza New Yorkba, Martinez külön száz dollárt fizetett azért, hogy a légitársaság alkalmazottja feltegye Andyt a gépre, ám

a Kennedy repülőtéren az édesanyának egy másik kisfiút adtak át.

Képünk illusztráció Forrás: Wikipedia/Tony Hisgett

Martinez elmesélte, hogy nagyon megrémült, azt hitte, elrabolták a fiát. Andyt a légitársaság több órával később találta meg Bostonban, ahova

tévedésből szállították el a másik kisfiú helyett.

Andy a csuklóján egy névvel ellátott karkötőt viselt, de az útlevele a másik gyerekhez került.

Kártérítést kapott

Mint a JetBlue kiderítette: a kisfiúk mindketten Dominikából indultak haza, de véletlenül elcserélték őket. A malőr után a légitársaság mindkét gyereket biztonságban eljuttatta a családjához. A JetBlue visszatérítette Andy repülőjegyének árát, 474 dollárt (131 ezer forintot) és 2100 dollárnyi (582 ezer forintnyi) kárpótlást is adott Martinezéknek.