Fantasztikus új helyekre repül tavasztól a Wizz Air

2016.09.15. 12:53

A dél és az észak szerelmesei egyaránt ínyencségeket kapnak, ráadásul jó áron.

Igazi ínyencségek szerepelnek az európai utazók számára a Wizz Air most bejelentett új célpontjai között. A légitársaság 2017 áprilisától például járatot indít Faróba, ahonnan bejárható Portugália legdélibb része, Algarve. A tartomány nemcsak történelmi városairól és különleges, sziklákkal tűzdelt tengerpartjáról ismert, hanem alacsony árairól is, így jövőre ez lehet az egyik új sláger a magyar utazók számára (itt írtunk róla beszámolót).

Algarve sziklás tengerpartja Lagos közelébenForrás: Photononstop/Photononstop/Tibor Bognar

Addig csak átszállással lehetett eljutni oda Budapestről, jövő áprilistól viszont heti két járatot indít oda a Wizz Air. A jegyek ára egy irányba 10 990 forinttól kezdődik, amiben egy kis kézipoggyász van benne.

Északtól délig

Ugyancsak nagy dobás Bergen, ezúttal az észak szerelmeseinek. A norvég város maga is lenyűgöző színes házaival, de remek kirándulások szervezhetők innen a fjordokhoz (itt írtunk róla beszámolót). Norvégiának egy hátránya van, hogy – Portugáliával ellentétben – rendkívül drága. A repjegyen viszont sokat lehet spórolni: 5990 forinttól kezdődnek az árak egy útra a heti két járaton.

Kilátás Bergenre a Floyen hegyrőlForrás: Photononstop/Photononstop/Calle Montes

Ugyancsak a csemege a turistáknak az olasz csizma orrában található Lamezia Terme, ahová szintén heti két járat indul, mindössze 5990 forinttól egy irányba. A repülőtértől két gyönyörű kisvárost ajánlunk most olvasóin figyelmébe: nyugatra Tropeát, keletre pedig Crotonét.

Tropea sziklára épült házaiForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Lars Halbauer

A negyedik célpont, amelyet a Wizz bejelentett, Hannover. Alsó-Szászország fővárosa elsősorban a németországi magyar munkavállalók számára lehet jó hír, különösen, hogy heti négy járat indul oda április 10-től. A jegyeket egy irányba 8990 forinttól lehet megvásárolni.

A Wizz Air azt bejelentette, hogy emeli a jelenlegi járatok sűrűségét Budapest és Liverpool, illetve Budapest és Nizza között. A járatokra 8 990 forintos induló viteldíjtól foglalhatók jegyek. A járatnyitásokat, illetve sűrítéseket az tette lehetővé, hogy a társaság egy újabb Airbus A321 repülőgéppel bővíti budapesti bázisát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK