Tévesnek bizonyult az a riasztás, amely miatt elkülönítették a szaúd-arábiai légitársaság gépét kedden a manilai nemzetközi repülőtéren - jelentette a Fülöp-szigeteki média kedden.

Az első híradások arról szóltak, hogy a Dzsiddából érkező járat pilótája az irányítótoronynak azt jelezte, hogy veszélyben van a gép. Az SVA872-es járat pilótái állítólag négyes szintű vészjelzést adtak le földet érés előtt, a kód a repülési szaknyelvben eltérítésre utal. A Boeing típusú repülőgépet, amely helyi idő szerint délután 3-kor szállt le, landolás után azonnal biztosított, elszigetelt területre kísérték.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Kurush Pawar

Miután a repülőtéri hatóságok kapcsolatot létesítettek a pilótafülkével, kiderült, hogy a kapitány véletlenül nyomta meg a vészjelző gombot. A reptéri hatóságok elmondták, hogy megkezdődött az utasok kiszállása a gépből.

Helyszíni tudósítók szerint a rendőrség repülőgép-eltérítésekkor bevetett egységei is kiérkeztek a Ninoy Aquino Nemzetközi Repülőtérre, valamint az információ beérkezése után a manilai rendőrfőnök is azonnal odasietett. A téves riasztás az első hírek szerint nem okozott változást a repülőtéri menetrendben.