Idén nyáron hatalmas visszhangja volt annak a cikksorozatunknak, amelyben Magyarország legszebb nevű települését kerestük. Most újabb versenyt hirdetünk. Ezúttal hazánk legszebb fekvésű faluját szeretnénk megtalálni az önök segítségével. Az első fordulóban minden magyarországi megye 3-3 jelölttel indul. Összesen tehát 57 falu kezdi meg a küzdelemsorozatot. Az első forduló hivatalos végeredményét itt olvashatja.

Az 57 falut nem mi, hanem a megyei közgyűlések munkatársai, turisztikai szakemberei választották ki és javasolták nekünk, minden megyéből hármat. A lista tehát most nem a mi szubjektivitásunkat tükrözi. Fontos kritérium volt, hogy ebben a játékban csakis falvak szerepelhettek, tehát városok ezúttal nem. Nem titkolt célunk az, hogy az Origo olvasóival megismertessünk olyan falvakat, amelyek nincsenek benne a magyarországi turizmus fősodrában.

Az első forduló szavazását lezártuk

Bár eredetileg október 2-án vasárnap délelőtt 10 óráig lehetett volna játékunk első fordulójában szavazni, több helyről arról kaptunk jelzést, hogy a szavazások nem korrekt módon zajlottak, illetve zajlanak. Éppen ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy a játék első fordulóját lezárja. A szavazás eredményeit az Origo szakértői megvizsgálják. Azokban az esetekben, ahol egyértelműen bizonyítható, hogy csalás történt (azaz egyszerre több száz, vagy ezer szavazat érkezett egy településre), az ilyen módon érkezett szavazatokat a mostani végeredményből levonjuk. Ezek után tesszük közzé az első forduló hivatalos végeredményét, majd amikor ez megvan, egy módosított szavazási felülettel folytatjuk játékunkat. A második fordulóban minden megyei győztesre lehet szavazni, azaz összesen 19 falu verseng a győzelemért.

 

A versenyben részt vevő települések fényképeket készítettek, amelyeket látva az olvasók voksolhatnak, hogy kiderüljön, melyik falu nyeri a "megyei legjobb" címet.  A verseny második fordulójába minden egyes megye legjobbja, azaz 19 falu kerül. A végszavazás első három helyezettjéről pedig– akárcsak a legszebb nevű települések esetében – helyszíni riportot készítünk. Lássuk hát a jelölteket!

 

Baranya megye

Feked

Feked, Baranya megyeForrás: Feked település

Kovácsszénája

Kovácsszénája, Baranya megyeForrás: Kovácsszénája település

Palkonya

Palkonya, Baranya megyeForrás: hemis.fr/Torrione Stefano

 

 

 

Bács-Kiskun megye

Császártöltés

Császártöltés, Bács-Kiskun megyeForrás: Császártöltés település

Fajsz

Fajsz, Bács-Kiskun megyeForrás: Fajsz település

Ordas

Ordas, Bács-Kiskun megyeForrás: Ordas település

 

 

 

Békés megye

Geszt

Geszt, Békés megyeForrás: Geszt település

Kardoskút

Kardoskút, Békés megyeForrás: Kardoskút település

Szabadkígyós

Szabadkígyós, Békés megyeForrás: Szabadkígyós település