Kétszáz új turistaházat terveznek építeni

2016.09.27. 12:12

A természetjáráson kívül a kerékpározást, a vízi turizmust, a lovasturizmust és a vitorlázást is fejlesztik.

A miniszterelnök szerint 200 új turistaházra van szükség, meglesz a pénz, amennyi ehhez kell – mondta Révész Máriusz egy hétvégi dobogókői rendezvényen, amelyről a VS.hu tudósított. A kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a magyar természetjárók napján beszélt terveiről. A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) rendezvényén Révész így fogalmazott:

„Miniszterelnök úr azt mondta nekem, hogy nagyvonalúan és bátran gondolkozzak, lassan a stadionépítési program véget ér, és azokat a forrásokat, amiket eddig erre a területre szánt, azt gondolja, hogy ezentúl az aktív kikapcsolódás fejlesztésére kell fordítani." Ez a terület nemcsak a természetjárás, hanem ebbe beletartozik a kerékpározás, a vízi turizmus, a lovasturizmus, a vitorlázás – tette hozzá Révész Máriusz.

Révész Máriusz mond beszédet a dobogókői rendezvényenForrás: Tevan Imre

Révész szerint Orbán Viktor miniszterelnök úgy véli, nemcsak a régi turistaházak rendbehozására kell fordítani, de új turistaházakat is kell építeni. Ezek olyan intézmények legyenek, ahol olcsó szállás várja a turistákat, ahol az érkezők a saját ételüket is elfogyaszthatják – tette hozzá a kormánybiztos.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK