Ázsiában van a világ legélhetőbb országa

2016.10.05. 18:21

A negyedik helyre Csehországot szavazták be a külföldön munkát vállalók.

Idén már a második egymást követő évben lett Szingapúr a világ legélhetőbb országa a külföldön munkát vállalók (expat) számára az HSBC felmérésében. Az Expat Explorer Survey idén 26 871 válaszadó véleményét összegezte a külföldi életkörülményekről, beleértve a karrierlehetőségeket, az anyagi jólétet, az életminőséget és a gyerekek beilleszkedését is.

A Gardens by the Bay SzingapúrbanForrás: Origo

A Szingapúrban élők 62 százaléka számolt be arról, hogy nőtt a jövedelme az odaköltözéssel, és hogy a városállam jó hely a karrierépítésre. Az átlagos éves jövedelem 139 ezer dollár (38 millió forint) Szingapúrban, de a válaszadók közel negyede 200 ezer dollárnál (55 millió forint) is többet keres ott. Az anyagi jólét mellett az életminőséget, a biztonságos, családbarát környezetet és az oktatás színvonalát is dicsérték az ott élők.

Van egy meglepetés is

Szingapúrt Új-Zéland és Kanada követi a listán, az első tízben pedig többnyire olyan országok szerepelnek, amelyek más felmérésekben is a világ legélhetőbb helyei között vannak. Némi meglepetést csak Csehország okozott, amely feljött a negyedik helyre, és amely a családbarát alkategóriában a második helyet szerezte meg Svédország után.

A legjobb országok élni és dolgozni

1. Szingapúr
2. Új-Zéland
3. Kanada
4. Csehország
5. Svájc
6. Norvégia
7. Ausztria
8. Svédország
9. Bahrein
10. Németország

Az HSBC felmérése alkategóriákban is hirdetett eredményt a legjobb külföldi munkavállalási célpontokra.

Gazdaság

1. Svájc
2. Szingapúr
3. Németország
4. Norvégia
5. Egyesült Arab Emírségek

Élmény

1. Új-Zéland
2. Spanyolország
3. Kanada
4. Szingapúr
5. Ausztrália

Család

1. Svédország
2. Csehország
3. Szingapúr
4. Új-Zéland
5. Kanada

Magyarország nem szerepel a vizsgált országok között. Egy nemrég közzétett másik felmérésben azonban hazánk a 21. helyen szerepelt 67 ország közül, megelőzve például az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat is (azon a listán Csehország a 10. lett).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK