A térség legjobbja lett a budapesti Aria Hotel

2016.10.19. 18:43

Az amerikai Condé Nast Traveler olvasói szavaztak a világ szállodáira.

Több mint 300 ezer utazó vett részt az amerikai Condé Nast Traveler magazin idei felmérésében, amelyen többek között értékelték a világ legjobb hoteleit. Az 50 es toplistán egy magyar szálloda, az Aria Hotel is szerepel, mégpedig a 22. helyen, amely a közép-európai régióban a legjobb helyezésnek számít.

Az Aria Hotel belülrőlForrás: Aria Hotel, 2014/D1 Fotostudio

Az Aria Hotel Budapest tavaly nyílt meg a Hercegprímás utcában, a Library Hotel Collection-csoport legfiatalabb tagjaként. Az egyedi karakterű épületeiről ismert szállodalánc a hangsúlyos New York-i jelenlét mellett elsősorban a közép-európai régióra fókuszál. Az Aria Hotel Budapest különlegessége, hogy a belépő vendéget az első pillanattól kezdve csodálatos dallamok veszik körül, a szálloda szobái pedig egy-egy zenei legenda köré épülnek. A különleges dizájn mellett a budapesti szálloda egyedülálló panorámával és tetőterasszal rendelkezik. A High Note SkyBar az egész fővárosra, valamint a Bazilika kupolájára kilátást nyújt.

Kilátás a tetőteraszrólForrás: Aria Hotel, DGy/Darabos Gyorgy

A Condé Nast Traveler toplistáját egyébként egy ír szálloda vezeti. A Dublintól másfél órára északra lévő Ballyfin egy ötcsillagos hotel, amelyet a 19. században építettek. A közel 250 hektáros birtokon található 20 szobás, ötcsillagos hotelben a hírességek körében is népszerű, itt töltötte mézeshetét többek között Kim Kardashian és Kanye West. Érdekesség, hogy az első tíz helyezett közül három is Írországban van.

A tíz legjobb szálloda

1. Ballyfin, Co. Laois, Írország
2. COMO The Treasury, Perth, Ausztrália
3. Hotel Matilda, San Miguel de Allende, Mexikó
4. Umaid Bhawan Palace (Taj), Dzsodhpur, India
5. Summer Lodge Country House Hotel, Dorset, Egyesült Királyság
6. Virgin Hotels Chicago, Chicago, Egyesült Államok
7. Waterford Castle, Co. Waterford, Írország
8. Hotel Unique, Sao Paulo, Brazília
9. The Lodge at Ashford Castle, Co. Mayo Ireland
10. Hotel Il Pelicano, Toscana, Olaszroszág

A teljes lista megtekinthető itt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK