Melyik a világ legjobb légitársasága?

2016.10.24. 16:29

Ahány lista, annyit győztes, de egyik sem európai vagy amerikai.

A Singapore Airlines lett a világ legjobb légitársasága az amerikai Condé Nast Traveler magazin idei felmérésében, amelyet több mint 300 ezer utazó vett részt. A szingapúri cég az elmúlt 29 évből 28-ban végzett az első helyen az olvasók szavazat alapján. A társaság az Emiratest és az Air New Zealandot utasította maga mögé. Ezen a listán amerikai légitársaságokra nem lehetett szavazni.

A Singapore Airlines egyik légiutas-kísérőjeForrás: AFP/Eric Piermont

A legjobb légitársaságok
Forrás: Condé Nast Traveler

1. Singapore Airlines
2. Emirates
3. Air New Zealand
4. Qatar Airways
5. ANA
6. Virgin Australia
7. Virgin Atlantic
8. Korean Air
9. Porter Airlines
10. Qantas

A világon több más szervezet is értékeli a légitársaságokat, de az élboly többynire hasonló, csak a sorrend más rajtuk. A londoni központú Skytrax légiközlekedési tanácsadó cég minőségi ranglistáján például idén az Emirates ugrott az élre, megelőzve a tavaly első Qatar Airwayst.

A legjobb légitársaságok
Forrás: Skytrax

1. Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa

Az Airlineratings nevű szervezet toplistáját viszont az Air New Zealand vezeti immár harmadik éve. Ez a cég nem a felhasználók, hanem a szerkesztők értékelése alapján ítélte oda a díjat, akik olyan területeket vizsgáltak, mint a kényelem, az innováció, az érték és a biztonság. Győztest több kategóriában is hirdettek, ám a nyertesek utáni rangsorokat nem közölték.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK