Ön is átélheti Hitler utolsó napjait

Hitler bunker másolat
A full-scale model of Adolf Hitler's office inside the so-called "Fuehrerbunker" is presented during a press preview of an exhibition at the "Berlin Story Bunker" in Berlin's Mitte (centre) district on October 27, 2016. The Führerbunker (Hitlerbunker) exhibition offers an overview of the history of Hitler’s Fuehrerbunker and the end of the Third Reich. A scale model (1:25) of the 1944-built Führerbunker and a reconstruction of Adolf Hitler’s study inside the bunker are at the heart of the exhibition. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Egy berlini magánmúzeum elkészítette Adolf Hitler bunkerje egy részének másolatát, ahol a náci vezető a második világháború végső szakaszát töltötte. Az ötletet nem fogadta általános helyeslés.
Vágólapra másolva!

Hitler hivatalának másolatát csütörtökön mutatták be egy egykori légvédelmi óvóhelyen, mintegy két kilométernyire a régen lebontott eredeti bunkertől. Wieland Giebel, a kiállítás kurátora azt mondta, hogy a berlini bunker nem egy "Hitler-show" színpada.

Az Anhalter Bahnhofnál lévő volt légvédelmi óvóhely, ahol a kiállítás megnyílt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Wolfgang Kumm

Giebel a dpa német hírügynökséggel közölte: a másolatot csak idegenvezetővel lehet megtekinteni, egy olyan bunkerben, amelyet eredetileg 3500 emberre terveztek, és a háború végén 12 ezren laktak benne, szemben a Führer tágas bunkerével.

A Führerbunker 1:25 arányú kicsinyített modellje a kiállításon Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A közelben található, a nácik bűntetteit dokumentáló berlini Terror Háza, azaz a Topographie des Terrors múzeum hatásvadászatnak nevezte a másolatot.

Hitler dolgozószobájának életnagyságú másolata a kiállításon Forrás: AFP/Tobias Schwarz
Forrás: AFP/Tobias Schwarz
Hitler nappalija és irodája a Führernker kicsinyített modelljében Forrás: AFP/Tobias Schwarz
Egy látogató fényképeket néz a kiállításon Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Szavazzon!

Ön szerint jó ötlet a bunker másolatának megépítése?