Bármilyen hihetetlen, autóút szeli át a lőteret

2016.11.03. 05:00

A svájci útszakaszon golyók süvítenek el az áthaladó autók felett.

Ha valaki a svájci Wimmistől a tőle 7 kilométerre lévő Erlenbach im Simmentalba autózik a 11-es úton, ne lepődjön meg, ha nagyjából félúton golyók süvítenek el a járműve felett. Annyi történt csak, hogy épp áthaladt a Brünnlisau lőtéren, ahol a lőállások az út egyik oldalán vannak egy magaslaton, a célpontok pedig háromszáz méterre tőle az út másik oldalán, a hegyoldalban.

Kattintson a képre a térképért!Forrás: Google Maps

Első látásra ez a megoldás életveszélyesnek tűnik, pedig nem az. A lőállások előtt ugyanis egy vastag betonfal van, amelytől nem lehet látni a keresztező utat, így a lövész még véletlenül sem ereszthet bele egy sorozatot az ott közlekedő járművekbe írja az Amusing Planet. Az lőtérről nemrég videót is készített a Bloke on the Range, ezen a golyók süvítése is hallható. 

Svájcban egyébként máshol is van egy hasonló lőtér, nem messze a német határtól. A svájciak körében a céllövés nemzeti sportnak számít, az országban 3000 lövészklub működik, 150 ezer taggal. Ráadásul itt az egyik legmagasabb a fegyvertartók aránya a lakosságon belül, aminek történelmi hagyományai vannak. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK