A kínai szálloda lakói erdőbe lépnek a teraszukon.

Vannak, akik szeretnek erdőben aludni, és vannak, akik inkább a megszokott kényelmet részesítik előnyben. Ha Kínában megépül a Mountain Forest Hotel, ez nem lesz feloldhatatlan ellentmondás. A szálloda ugyanis igyekszik teljes harmóniában lenni környezetével, a Vanfeng-völggyel, amely Tízezer Csúcs nevű régióban található.

Forrás: Stefano Boeri Architetti

Az olasz Stefano Boeri Architetti tervezőiroda egy zöld dombot álmodott az eredeti ökoszisztémába, amely maga is tele lesz fákkal. A 250 szobás hotel lakói az erkélyükről kilépve így azonnal egy erdőben érezhetik magukat. A szálloda persze rendelkezik majd a szokásos kényelmi szolgáltatásokkal: lesz benne étterem, bár, edzőterem, VIP-váró és konferenciaterem is.

Forrás: Stefano Boeri Architetti

A különleges szállodát a hongkongi Catchet Hotel Group építi fel, a belső tervezést egy helyi művész, Simon Ha végzi majd el. Bár a hotelek közül ez az első vertikális erdő, a Stefano Boeri Architetti 2014 már tervezett egy ilyen lakóházat Milánóban, a Bosco Verticalét, amelynek 27 emeletét egy hektár erdő fedi.