Termálvizes hullámvasút egy szál törölközőben

2016.11.30. 10:18

Már több mint kétmillióan látták a videót, kezdődhet a vidámpark építése.

Japánban nagy hagyománya van a termálfürdőknek (japánul onszen), hiszen rengeteg hőforrás található az országban. A japánok ugyanakkor vonzódnak a szokatlan, netán bizarr élményekhez is, elég ha a pacsinkóőrületre, a mangakultúrára vagy a maid cafékra utalunk.

Kettő az egyben

Beppu polgármestere gondolt egy nagyot, és azzal állt elő, hogy ötvözi a két dolgot. A 120 ezres városról azt kell tudni, hogy Kjúsú szigetén fekszik, és termálfürdői vonzzák a turistákat: tavaly már külföldről is több mint 400 ezren érkeztek a Telegraph tudósítása szerint. Innen már csak egy lépés volt, hogy Jaszuhiro Nagano meghirdesse a Spamusement Park tervét, amely a világ első termálfürdőkre épülő témaparkja lenne.

A polgármester egy videót tett közzé, amelyben azt ígérte, hogy ha eléri az egymilliós letöltést, akkor belevágnak a projektbe. A Beppu Rakutencsi Parkban felvett filmen a látogatók mezítláb és egy szál törölközőben céllövöldéznek és hullámvasutaznak. A majdan megépülő új vidámpark a valóságban eltérhet a promóciós anyagtól, hiszen a biztonsági szempontokra is figyelemmel kell lenni. Az azonban biztos, hogy a terv megvalósul, hiszen a videót már több mint 2 millióan nézték meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK