Öt új útvonal a Wizz Airtől

Bosznia, Szarajevó
Vágólapra másolva!
2017 áprilisától öt új útvonalat indít Budapestről a Nyugat-Balkánra a Wizz Air.
Vágólapra másolva!

Az új útvonalak összekötik Budapestet öt nyugat-balkáni fővárossal: Szkopjével Macedóniában, Podgoricával Montenegróban, Tiranával Albániában, Pristinával Koszovóban és Szarajevóval Bosznia-Hercegovinában.

Az új útvonalakra már 5990 forintos kezdő viteldíjon foglalhatók jegyek

egy irányba, kis kézipoggyásszal. A bejelentés alkalmából a Wizz Air 20%-os kedvezményt nyújt minden, december 15-én éjfélig lefoglalt budapesti útvonalra.

Szarajevó is az olcsó célpontok között Forrás: Bóna Gergely

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén úgy határozott, hogy közszolgáltatási kötelezettség előírását rendeli el, és

közbeszerzési eljárást ír ki Magyarországot a régió fontos gazdasági útvonalaival összekapcsoló légi járatok üzemeltetésére.

A tenderkiírást közzétették az Európai Unió Hivatalos Lapjában. A Wizz Air részt vett a tenderen, és a múlt héten közölt eredmény szerint a tendert megnyerte.

A Wizz Air jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és nemrég jelentette be, hogy a budapesti flotta újabb géppel bővül 2017 áprilisától. A ma bejelentett útvonalakon túl a légitársaság korábban négy új útvonal indulását jelentette be 2017-re olyan célállomásokra, mint Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme.

Az új célpontok közül Szarajevóról itt és itt írtunk beszámolót, Szkopjéről itt olvashatja írásunkat, Montenegróról itt és itt írtunk, Albániáról itt és itt, Koszovóról pedig itt és itt.