Újabb légitársaság repül Londonba

Flybe
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag minden irányból megközelíthető lesz a brit főváros, miután 2017 májusától újabb repülőtér, ezúttal London Southend (SEN) is megjelenik a kínálatban a brit Flybe légitársaság révén.
Vágólapra másolva!

A jövő nyári menetrendben már 6 légitársaság és 5 repülőtér áll az utasok rendelkezésére, ha Londonba szeretnének repülni. A brit fővárostól északra Luton és Stansted, nyugatra Heathrow, délre pedig Gatwick repülőtere ismert a magyar utazók számára. Ebbe a széles kínálatba lép be új célpontként brit fővárostól keletre fekvő Southend (SEN) repülőtér.

Hetente háromszor, délután

A Flybe Embraer E195-ös géptípussal tervezi a járat üzemeltetését 2017 májusától, heti három alkalommal: kedden, csütörtökön és szombaton. A légitársaság tervei szerint a jelenleg 39,99 fontos, azaz 15 ezer forintos áron kínált jegyekkel a szabadidős utazókat, elsősorban a briteket célozza meg, akiknek a kontinens legjobb ún. „city break” desztinációit szeretné kínálni.

Budapest pedig pont ilyen, vagyis vonzó hosszú hétvégés célpont.

A járatok menetrendje is ehhez alkalmazkodik: a délutáni órákban közlekedik, ami nagyon kényelmesen elérhető a szállodai kijelentkezés után.

Képünk illusztráció Forrás: Budapest Airport

A magyar utasok is nyernek az új járattal: a még szélesebb kínálat általában kedvezően hat az árakra. London Southend repülőtere ráadásul közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkezik, ahonnan 50 perc alatt érkezik be a vonat a Liverpool Street állomásra.

Népszerű célpont vagyunk

A Budapest és London közötti repülőjáratokra kiapadhatatlan a kereslet. Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője azt is közölte, hogy idén 14%-kal nőtt a brit utasok száma, ami 2016-ban várhatóan átlépi az évi másfél milliós forgalmat.