A földön vonszolta a légiutas-kísérőt szenteste

2016.12.30. 12:06

Egy svájci utas randalírozott részegen a United Airlines egyik gépén. A híradások szerint a férfi már akkor sem volt egészen józan, amikor felszállt a gépre, de repülés közben a helyzet csak fokozódott. Amikor az utaskísérő elkobozta az italát, a férfi rátámadt, de még a légi marsallt is megütötte. Mindez szenteste történt, a szeretet ünnepén.

A svájci férfi a United Airlines washingtoni járatán tűnt fel az egyik légiutas-kísérőnek, amikor a fedélzeti mosdó felé próbált eljutni tántorogva, véraláfutásos szemekkel  – adta hírül az amerikai NBC hírügynökség. A légiutas-kísérő pálinkát talált az utas ülésén, és amikor elkobozta az alkoholt, a férfi agresszív lett.

A részeg utas a United Airlines egyik gépén randalírozott (A kép illusztráció)Forrás:AFP/Christoph Schmidt

Berontott a személyzeti részbe, és követelte az italát. Megragadta az egyik utaskísérőt az ingénél fogva, és a padlón vonszolta maga után. A légi marsall (amolyan biztonsági őr a repülőgépeken) végül visszavitte a férfit a helyére, és a biztonsági övét is bekapcsolta, hogy egy helyben tartsa. A férfi azonban kiszabadította magát, és megütötte a légi marsallt.  

A washingtoni Dulles repülőtéren aztán határőrök és rendőrök várták a randalírozó svájcit, és azonnal őrizetbe vették. Testi sértés és a személyzet munkájának akadályozása miatt indult ellene eljárás. A United Airlines mindenesete már az ítélet előtt úgy döntött, egy életre eltiltja az illetőt attól, hogy a járatain utazzon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK