Nem kér a csóró turistákból az egzotikus szigetcsoport

Palau
Palau tele van kiváló strandokkal és búvárhelyekkel
Vágólapra másolva!
A helyieknek elegük van a tömegturizmusból, így ezentúl csak ötcsillagos szállodákat lehet építeni Palaun.
Vágólapra másolva!

Palau elnöke olyan törvényt javasolt, amelynek alapján ezentúl csak ötcsillagos szállodát lehet majd építeni a Csendes-óceánban található ország szigetein. A lépéssel gyakorlatilag ellehetetlenítenék, hogy a kevés pénzű turisták is meglátogathassák az egzotikus szigetcsoportot.

– vázolta fel idegenforgalmi stratégiáját Tommy Remengesau arra utalva, hogy a gazdag utazókra szeretnének fókuszálni. Az államfő azután beszélt javaslatairól, hogy az országban egyre többeket aggaszt a tömegturizmus negatív hatása.

Palau tele van kiváló strandokkal és búvárhelyekkel Forrás: ONLY FRANCE/GUNTHER DEICHMANN/Gunther Deichmann

Remengesau azokat a luxusszállodákat szeretné ösztönözni, amelyek saját víztisztító rendszerrel és áramfejlesztéssel rendelkeznek. „Ha bármilyen más infrastruktúrára, például utakra van szükségük, azt a befektetőknek maguknak kell megcsinálniuk" – mondta az elnök, hozzátéve, hogy a beruházók adókedvezményekre számíthatnak.

Nem kellenek a kínaiak

Palaut 241 sziget alkotja, amelyből csupán 12 lakott. Nagyobb szigetei vulkanikus eredetűek, a kisebbek korallképződmények. A trópusi éghajlatú köztársaság elsősorban idegenforgalmáról nevezetes. A mindössze 21 ezer lakosú ország GDP-jének 85 százaléka a turizmusból származik.

A szigetcsoport különösen kedvelt a kínai turisták körében, akik csoportos utakra fizetnek be oda, ám híresek arról, hogy helyben keveset költenek. Palau kormánya ezért 2015-ben

a felére korlátozta a Kínából érkező charterjáratok számát,

ami úgy tűnik, jó döntés volt. „Bár a kevesebben jöttek, a turisták költése nőtt" – támasztotta alá mostani stratégiája helyességét a palaui elnök.