A légitársaság külön ülőhelyeket hoz létre a nők számára.

Az Air India bejelentette, hogy január 18-tól külön ülőhelyeket tart fenn a nők számára a belföldi járatain. A társaság Airbus A320-as gépein a turistaosztály harmadik sorában lévő hat széket azok az egyedül utazó nők igényelhetik, akik nem akarnak férfi mellé ülni – nyilatkozta a The Hindunak Asvani Lohani, a cég elnök-vezérigazgatója. Az ülőhelyekért nem kell extra díjat fizetni. Az még kérdés, hogy a nemzetközi járatokon is bevezetik-e a rendszert.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Raveendran

Az Air India azután döntött így, hogy több nő is jelezte, molesztálták őt férfi utastársai. Indiában számos vonaton, metrón és buszon van a nők számára elkülönített rész, de a légitársaságok közül az Air India az elsők között van, amely ezt a lehetőséget felkínálja.

Bilincset is tartanak

A rendbontások miatt egyéb változásokat is bevezetett a légitársaság. A múlt héten jelentette be például, hogy ezentúl műanyag bilincseket tartanak a fedélzeten arra az esetre, ha a fegyelmezetlen utast másképp nem sikerül megfékezni. Eddig ezek csak a nemzetközi járatokon voltak rendszeresítve, mostantól a belföldieken is lesznek.