Rátámadt a fehér oroszlán a brit turistára

2017.01.16. 15:14

A brit bokszoló, Robbie Gaine Thaiföldön nyaralt barátaival, ahol ellátogattak egy állatkertbe vadállatokat nézni. Az egyik ketrecben lehetőség volt fényképezkedni egy leláncolt fehér oroszlánnal, amely egy betonpadon feküdt. Amikor azonban Robbie megérintette az állat fenekét, az rátámadt. 

A turista nagyon megijedt, és hiába akarták kivezetni a ketrecből, ő az oroszlán alvóketrecében keresett volna inkább menedéket. Attól félt, hogy a ragadozó eléri őt, ráadásul úgy vélte, hogy a lánc gyenge, és könnyen elszakadhat. A dolgozóknak és barátjának csak nagy nehezen sikerült őt rábeszélniük, hogy az oroszlán mellett hagyja el a ketrecet. 

Az eset arra jó volt, hogy a bokszoló átértékelje az állatkertekhez fűződő viszonyát. „Soha többet nem megyek – nekik kint a vadonban van a helyük” – mondta sokkoló élménye után az oroszlánokról.

A tigris is megunja néha 

Thaiföldön több helyen lehet szelíd tigrisekkel is fényképezkedni, amelyek hagyják magukat simogatni. Persze ennek is van határa. Az alábbi videón például valószínűleg élete legnehezebb másodperceit élte át egy turista, amikor a tigris megelégelte a macerálást, és felkelt fekvő helyzetéből. 

Kattintson a képre a videóért!Forrás: Youtube/Gabriel Martinez

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK