Egy török város lett az első helyezett a Trivago.hu ranglistáján, amely a vendégek által leadott szállásértékelések alapján állította sorrendbe a legkedveltebb úti célokat.

A szálláskereső weboldal globális toplistáján azok az úti célok kerültek versenybe, ahol minimum 130 olyan szálláshely található, melyek mindegyike átlagosan minimum 60 szállásértékeléssel rendelkezik. A listán a világ minden tájáról képviseltetik magukat városok, és a top 100-ba 3 magyar úti cél is bekerült: Budapest 27., Hévíz 59., Eger pedig 66. helyezést ért el.

A legmagasabb szállásértékelést kapott városok top 10-es nemzetközi listája

Forrás: Trivago.hu

Göreme neve talán sokaknak ismeretlenül cseng, ám Törökország egyik legszebb részén, Kappadókiában található. Az itteni nemzeti parkot, amely egyedülálló, változatos formájú kőoszlopairól híres, az UNESCO 1985-ben a világörökség részévé nyilvánította. A természeti erők mellett az itt élő emberek is formálták a tájat, az elmúlt évezredek során barlanglakásokat, sziklatemplomokat, sőt helyenként föld alatti városkomplexumokat is vájtak a puha kőzetbe. Itt olvashatja róla beszámolónkat.

Hőlégballonok Kappadókia sziklái felettForrás: Biosphoto/Antoine Lorgnier / Biosphoto/Antoine Lorgnier

Budapest és a fürdővárosok

A metakereső weboldal statisztikái, a Trivago Reputation Ranking alapján felállt a magyar toplista is, amelyre a minimum 50 szálláshellyel és szállásonként átlagosan minimum 60 vendégértékeléssel rendelkező úti céloknak volt esélyük felkerülni.

Budapest 100-ból 84,12-es indexszel a lista első helyét foglalja el, de szorosan mögötte néhány népszerű fürdőváros, Gyula, Sárvár és a nemzetközi 100-as listán is helyet kapó Hévíz került a top 10-be.

A legmagasabb szállásértékelést kapó magyar városok top 10-es listája

Forrás: Trivago.hu
Így számolják
A Trivago Rating Index (tRI) egy 1-től 100-ig terjedő indexszám, melyet globálisan összesen több mint 175 millió szállásértékelés összevetésével számolnak ki a Trivago üzleti elemzői. A szám az összes, a metakeresőn szereplő foglalási oldal vendégértékeléseit figyelembe veszi, azzal a tényezővel együtt, hogy adott úti cél szállásaihoz átlagosan mennyi értékelés tartozik. A globális toplistára történő felkerüléshez minimum 130, a magyar desztinációk toplistájára való felkerüléshez minimum 50 szálláshellyel kell rendelkezniük a városoknak. Mindkét lista esetében szálláshelyenként átlagosan minimum 60 vendégértékelésre van szükség.