Ingyenszállással protestál az Airbnb

2017.01.31. 09:23

Donald Trump elnöki rendelete, amely ideiglenes beutazási tilalommal sújt hét muszlim országot – Szíriát, Iránt, Irakot, Szudánt, Líbiát, Szomáliát és Jement –, heves vitákat generált az Egyesült Államokban és az egész világon. Sokan tiltakoznak a lépés ellen, köztük az Airbnb szállásközvetítő portál.

Az Oscar-díjas iráni rendező, Asghar Farhadi bejelentette, hogy Trump rendelete miatt bojkottálja az idei Oscar-gálát. A Starbucks kávéházlánc azzal protestál, hogy 10 000 állást ajánlott fel menekültek számára 75 országban működő üzleteiben. Az Airbnb pedig úgy döntött, ingyenszállással segíti azokat, akik a tilalom miatt nem utazhatnak be az Egyesült Államokba.

A Twitteren jelentette be a lépést az Airbnb vezetőjeForrás: twitter

A szállásközvetítő portál azoknak kíván segíteni, akik a rendelet miatt nem utazhatnak be az USA-ba, és ezért ott ragadtak valamelyik repülőtéren vagy városban, tette közzé a Twitteren Brian Chesky, az Airbnb vezetője.

Akinek sürgősen szállásra van szüksége, akár személyesen is keresheti Brian Cheskyt, aki ezt írta ki a Twitterére: „Mindent meg kell tennünk, hogy az embereket ne szétválasszuk, hanem összekössük egymással.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK