A nőknek Magyarország is bejön

2017.02.05. 07:15

Ki ne álmodozna néha arról, milyen jó lenne valahol másutt élni? Ahol mindig süt a nap, ahol jókedvűek az emberek, ahol olcsó a megélhetés, és könnyű munkával sok pénzt lehet keresni. Még Európa szerencsésebb részein is sokan próbálnak szerencsét idegen országokban. Egy széles körű német felmérés most arra kereste a választ, ugyanoda vágynak-e a nők, mint a férfiak. Az eredmény: igen is, meg nem is.

Az InterNations felmérésében 14 ezer ember vett részt 191 országból, méghozzá olyanok, akik már kivándoroltak a hazájukból. A kérdések arra irányultak, mennyire érzik jól magukat választott lakhelyükön – adta hírül a Travelbook utazási magazin.

A következő szempontokra irányultak a kérdések: életminőség (szabadidős tevékenységek, egészség, biztonság), szociális élet (vendégszeretet, barátokra találás), gazdasági jólét (munkahely, fizetés, megélhetés költségei), családi élet (óvoda, iskola minősége, gyerekbarát szolgáltatások). 

Tajvan mindkét nem kedvenceForrás: AFP

Tajvanon mindenki jól érzi magát

A felmérés különlegessége, hogy ezúttal külön vizsgálták a nők és a férfiak válaszait, hogy kiderüljön, más szempontok szerint döntenek-e a két nem képviselői arról, mely országot tartják ideális lakóhelyüknek. 

Érdekes módon mindkét nem ugyanazt az országot választotta kedvencének, Tajvant. Új-Zéland, Mexikó és Ecuador is mindkét nem listáján szerepel, de akadnak azért jelentős eltérések is. 

Itt élnének szívesen a nők: 

1. Tajvan

2. Ecuador

3. Málta

4. Mexikó

5. Ausztrália

6. Új-Zéland

7. Magyarország

8. Costa Rica

9. Luxemburg

10. Ausztria 

És itt a férfiak:  

1. Tajvan

2. Ciprus

3. Új-Zéland

4. Mexikó

5. Costa Rica

6. Vietnam

7. Kolumbia

8. Ausztria

9. Csehország

10. Ecuador