Az Air India Airbus A319-100 típusú gépe az indiai Bhopálból Delhibe tartott, a fedélzetén 122 utassal és hétfős személyzettel. A repülő a felszállás után nem sokkal madárral ütközött, ám mivel semmilyen szokatlan jelzés nem érkezett, a pilóták erről nem szereztek tudomást, és folytatták az útjukat.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Noah Seelam

A gép 32 000 láb (9754 méter) magasságba emelkedett, ám öt perccel később visszaereszkedett 27 000 lábra (8230 méter). A pilóták úgy döntöttek, hogy a rossz időjárási körülmények miatt Delhi helyett Dzsaipurban teszik le a gépet. A dzsaipuri repülőtér megközelítésekor a pilóták azt jelezték, hogy alacsony az üzemanyagszint. Később rendben leszálltak. 

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

A földi vizsgálat során kiderült, hogy a gép madárral ütközött, és emiatt az egyik hajtóműben szivárgott az üzemanyag – írja az Aviation Herald. A dzsaipuri irányítótorony szerint a pilóták nem említették a madárral való ütközést, csak a megközelítéskor kértek elsőbbségi leszállási engedélyt, amit meg is kaptak. A légitársaság vizsgálja, hogy a pilóták miért nem értesültek arról, hogy madárral ütköztek.