A tervezők összekötnék az edzést a sétahajózással.

A fitnesztermek legtöbbjében a kilátás nem túl szép, ha van egyáltalán. De miért ne lehetne ezen változtatni? Az ötlet a Carlo Ratti Associati olasz tervezőiroda munkatársainak fejéből pattant ki, akik egy úszó konditermet álmodtak a Szajnára.

Forrás: Carlo Ratti Associati

A városnéző hajó 20 méter hosszú lenne, és egyszerre 45 vendéget tudna fogadni, akik a saját erejükkel hajtják meg a bárkát. A szobabiciklik és erőgépek ugyanis áramot termelnének az elektromos motorokhoz, így nem vesznének kárba a ledolgozott kalóriák.

Paris Navigating Gym úszó konditeremForrás: Carlo Ratti Associati

A környezetbarát és energiatakarékos megoldás ráadásul élvezetesebbé tenné az edzést is. Az üvegfalon keresztül ugyanis a vendégek a párizsi Szajna-part látványában gyönyörködhetnének. Az falakba beépített képernyőkön nemcsak a ledolgozott energiát látnák az edzők, de a Szajna aktuális állapotáról is kapnának adatokat. A tetőt nyáron lenyithatnák.

Forrás: Carlo Ratti Associati

A Paris Navigating Gym egyelőre csak a tervezőasztalon létezik, de az iroda ígérete szerint kevesebb mint másfél év alatt le lehetne gyártani. A cég azt reméli, hogy más városok is érdeklődnek majd a hajó iránt.