Csapnivaló higiénia az ötcsillagos szállodában

2017.02.23. 05:00

London egyik patinás szállodája, a Royal Horseguards is leszerepelt azon a vizsgálaton, amelyet a brit Food Standards Agency's (FSA) végzett az Egyesült Királyság hoteleiben. A Which? fogyasztóvédelmi szervezet szerint összesen 652 szálloda, vendégház és bed&breakfast panzió bukott meg a vizsgán.

A London belvárosában lévő ötcsillagos hotelt 1971-ben nyitották meg a Whitehall Court nevű épületben, amelyet az 1880-as években építettek luxuslakásokkal. A szálloda, amelyben 191 fonttól (70 ezer forint) kezdődnek a szobaárak, mindössze két csillagot kapott az FSA felmérésében a lehetséges ötből. A Royal Horseguards üzemeltetője, a Guoman Hotels a Telegraph Travelnek elmondta, hogy a 2016. márciusi FSA-vizsgálat óta az új vezetés lépéseket tett a higiénia javítására, és most várják az újabb vizsgálatot.

A Royal Horseguards Hotel épülete Londonban, a Temze partjánForrás: Wikipedia

Hasonlóképp leszerepelt a négycsillagos Dean Court Hotel Yorkban, amely mindössze 1 csillagot kapott az FSA-tól. A birminghami Novotelben pedig a felügyelők legyeket találtak a konyhában, és általában is baj volt a tisztasággal.

A fogyasztóvédők a legnagyobb problémát abban látják, hogy Angliában és Skóciában a szállodák nem kötelesek közzétenni az FSA-tól kapott osztályzatukat. Ezért most azért lobbiznak, hogy ez megváltozzon, ami ösztönzően hatna a sztenderdek javítására.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK