Szinte súrolta a vizet a leszálláshoz készülő utasszállító

2017.03.13. 05:00

A WestJet légitársaság Boeing 737-800 típusú gépe a kanadai Torontóból érkezett a karib-tengeri Szent Márton-szigetre, ám a leszállás nem sikerült elsőre. Az alábbi videón az látható, hogy az utasszállító nagyon alacsonyan repül a víz felett, aztán inkább átstartol. A repülő ezután 2500 láb (762 méter) magasságba emelkedett, és 45 percig körözött a második leszállási kísérlet előtt. Ez már sikeres volt.  A videón jól látható a két leszállási kísérlet repülési magassága közötti különbség. 

A WestJet szerint nem történt különleges esemény. „A hozzám eljutott információ alapján semmi szokatlan nem volt az első megközelítés során" – idézi az AirLive.net Lauren Stewart szóvivőt. A FlightAware adataira hivatkozva azt mondta, a repülőgép az átstartolás előtt soha nem volt 500 lábnál (152 méter) alacsonyabban a víz szintje felett. A látótávolság az esemény idején körülbelül 2000 méter volt. 

A Szent Márton-sziget holland oldalán lévő Princess Juliana repülőtér az egyik legkülönlegesebb az egész világon. A leszállópálya mindössze 2349 méter hosszú, és szinte közvetlenül a tengerparton kezdődik. A pálya előtt van egy strand, a Maho Beach, így amikor egy nagy utasszállító érkezik, a strandolók néhány méteres magasságban láthatják a repülő hasát. Az alábbi képre kattintva egy ilyen különlegesen alacsony leszállást nézhet meg. 

Kattintson a képre a videóért!Forrás: Youtube/MT Aviation

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK