A dél-afrikai Zuluföldön található Emdoneni Lodge egy olyan szállás, ahol a vendégek találkozhatnak a helyi gepárdrezervátum állataival. A látogatókat csoportban, vezetővel viszik a túrára, ahol – a honlap tájékoztatása szerint – a gepárdok hangulatától függően lehetőség van velük a közeli találkozóra vagy akár a megérintésükre is. 

Az alábbi videó azonban arról tanúskodik, hogy a gepárdok ragadozó ösztönei soha nem alszanak. Peggy Lio egy makaói cserediák, aki egy csoporttal ment a vadállatokhoz. Azt mondták nekik, hogy képeket készíthetnek róluk, és két gepárdot meg is simogathatnak. A Dew névre hallgató nagymacska azonban Peggyre támadt, és a földre teperte. 

Az őrök közbeavatkoztak, így a lány túlélte a támadást, ám a teste tele volt karmolásokkal. Megkérdezte az alkalmazottakat, hogy el kell-e mennie egy orvoshoz beoltatnia magát, de azt mondták neki, hogy nem, mert az állat be volt oltva veszettség ellen. Egy nappal később egyébként ugyanez a gepárd egy 14 éves fiút is megtámadott. Traveller24 megpróbálta elérni az Emdoneni Lodge-ot, ám ott nem kívánták kommentálni az eseteket.