Levonszolták a gépről, mert túlfoglalták a járatot

United Airlines utas
Vágólapra másolva!
Nagy felháborodást váltottak ki a közösségi oldalakon azok a videók, amelyeken egy utast levonszolnak a United Airlines egyik járatáról. A gép Chicagóból Louisville-be készült, ám a járatot túlfoglalták, így valakinek le kellett szállnia. Előbb önkénteseket kerestek, majd amikor nem találtak, az egyik utast levonszolták a rendőrök. 
Vágólapra másolva!

Az egyik utas a Courier Journalnek elmondta, már a beszállókapunál közölték az utasokkal, hogy túlfoglalták a gépet, és 400 dollárt (118 ezer forintot), valamint szállást kínáltak azoknak, akik hajlandóak a másnapi járattal repülni. Úgy tűnik, nem sokan éltek a lehetőséggel, mert amikor megtelt a gép, a fedélzeten lévőkkel közölték, még négy helyre lenne szükség, mivel a United Airlines munkatársainak el kell jutniuk Louisville-be egy másik járatra.

Durva lett a vége

Közölték, addig nem szállnak fel, amíg nem találnak helyet a United dolgozóinak. Ekkor az önkéntes leszállók fájdalomdíját már 800 dollárra (236 ezer forint) emelték, de így sem akadt senki. Ezután egy igazgató jött fel a gépre, és azt mondta,

négy embert véletlenszerűen választanak ki.

Az első kiválasztott pár el is hagyta a repülőt, a videón látható férfi azonban megtagadta ezt, így őt a rendőrök vonszolták le.

A légitársaság szóvivője megerősítette az esetet, egyben elnézést kért a túlfoglalás miatt. A vezérigazgató azt mondta, személyesen szeretnének beszélni az utassal, és megoldani a kialakult helyzetet.