Aki elég elszánt, végigsétálhat április 22–23-án az 550 méter hosszú, alig 3 méter széles betonalagúton a Duna medrében, 16 méter magas vízoszloppal a feje felett, a Visegrádot és Nagymarost összekötő közműalagútban.

A Duna Menti Regionális Közmű Zrt. (DMRV Zrt.) idén is megnyitja április 22–23-án a Nagymaros és Visegrád közötti közműalagutat az érdeklődők számára. A Magyarországon kuriózumnak számító alagútban Visegrádon megtekintheti az alagút és a bős-bagymarosi vízlépcső építését feldolgozó tematikus tárlatot, a nagymarosi oldalon pedig egy rendhagyó tanösvényen megismerkedhet a helyi élőkultúrával és állatvilággal.

Forrás: Turista Magazin/Gulyás Attila

A jelentkezéseket kizárólag elektronikus formában, 2017. április 5-én 8.00 órától 2017. április 12-én 24.00 óráig tudják fogadni az alagut@dmrvzrt.hu e-mail címen. A megadott időpont előtt és után beérkező jelentkezéseket a szervezők nem veszik figyelembe. A létesítmény műszaki adottsága, valamint balesetvédelmi okok miatt a programban részt vevők száma limitált, ezért kizárólag a jelentkezés sorrendje alapján tudják a látogatók igényeit teljesíteni.

Forrás: Turista Magazin/DMRV Zrt.

A belépők vásárlásáról és a megközelítésről bővebb információ itt olvasható.

Turista Magazin áprilisForrás: Turista Magazin