Bulgária Napospartja lett a legolcsóbb azon a listán, amelyet a brit Post Office készített a tengerparti nyaralóhelyeken várható költségekről. A felmérés 19 európai strandcélponton vizsgálta meg,mennyibe kerül egy olyan fogyasztói kosár, amelyet egy tipikus turista igénybe vesz vakációja során.Ez tartalmazza többek között az étkezést, az italokat, a naptejet, a szúnyogriasztót és egy napilapot.

Bulgáriáról itt olvashatja beszámolónkatForrás: AFP/Nikolay Doychinov

A tíz elemből álló kosár a bolgár Naposparton mindössze 37 fontba (13 700 forint) kerül, míg a legdrágább helynek Ibiza bizonyult, ahol ugyanez 131 fontért (48 300 forint) vásárolható meg. Olcsónak számít még a dél-portugál Algarve régió (itt írtunk róla), a spanyolország Costa del Sol (Málagától délre), valamint Marmaris a török riviérán.

A legolcsóbb öt tengerpart

1. Bulgária, Napospart
2. Portugália, Algarve
3. Spanyolország, Costa del Sol
4. Törökország, Marmaris
5. Ciprus, Páfosz

A magyarok által kedvelt horvát tengerpartról Poreč és Zadar került be a válogatásba, előbbi a 7., utóbbi a 16. az olcsósági listán, közel 30 fontos (11 000 forint) árkülönbséggel Poreč javára. A szintén kedvelt görög szigetek a középmezőnyben helyezkednek el.

A legdrágább öt tengerpart

1. Spanyolország, Ibiza
2. Olaszország, Sorrento
3. Franciaország, Nizza
4. Horvátország, Zadar
5. Portugália, lisszaboni tengerpart

A listán ugyan nem szerepel, de érdemes megemlíteni Montenegrót is, amelyről nemrég írtunk beszámolót. A vállalkozó kedvűek a szintén olcsónak számító Albániát is felkereshetik, amelyről itt írtunk.