Kemény hete van a United Airlinesnak. Előbb egy utast vonszoltak le a fedélzetről, mert kellett a hely a cég alkalmazottainak, most egy skorpió okozott galibát egy másik járaton. Richard és Linda Bell mexikói vakációjukról utaztak haza Houstonon keresztül a kanadai Calgarybe. Épp az ebédet fogyasztották a businessosztályon, amikor a férfi valamit érzett a haján. Lesöpörte a valamit, ami az étkezőasztalra esett. 

Képünk illusztrációForrás:Flickr/ Peter G W Jones

A férfi megpróbálta a farkánál megfogni az állatot, ám az akkor megcsípte – mesélte a felesége a CNN-nek. Ekkor lesöpörte az asztaláról a fedélzeti folyosóra, amire egy közeli utas is felfigyelt. Úristen, az egy skorpió!" – kiáltotta az utas. A légiutas-kísérők azonnal intézkedtek, és lehúzták a vécén a skorpiót. 

A United Airlines közleménye szerint a légiutas-kísérők rögtön kapcsolatba léptek egy orvossal a földön, aki végig tanácsokat adott Richard Bell ellátására. Ő arról biztosította a személyzetet, hogy a csípés nem életveszélyes. Ettől függetlenül a repülőt orvosi csapat fogadta Calgaryben. 

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Aero Icarus

Linda Bell elmesélte, hogy egy másik utas Benadryl tablettát adott a férjének arra az esetre, ha a szúrás allergiás reakciót váltana ki. Hozzátette, hogy a légitársaság az eset után megkereste a férjét, hogy bocsánatot kérjen, és kártérítést ajánlott fel neki, erről azonban részleteket nem árult el. 

Egyelőre nem világos, hogyan került a skorpió a fedélzetre. A szóban forgó gép, amelyen a házaspár utazott, aznap Costa Ricából érkezett Houstonba. 

Az ilyen incidens nagyon ritka, de volt már rá példa. 2015-ben az Alaska Airlines Los Angelesből Oregonba tartó járatán csípett meg egy skorpió egy utast.