Egy ultraortodox zsidó utas miatt késett a repülő

2017.04.22. 06:39

Több mint egy órát késett az izraeli UP légitársaság Kijevből Tel-Avivba tartó gépe, mert egy ultraortodox zsidó utas le akarta kapcsoltatni a fedélzeti képernyőket az indulás előtt. Azzal érvelt, hogy a hagyományos vallási előírásoknak és gyakorlatnak megfelelően nem akarja, hogy a gyermeke tévét nézzen a repülés ideje alatt.

Tiltakozása ellenére a légiutas-kísérők nem tettek eleget a kérésének, helyette szemtakaróval látták el. Ő azonban nem ült le, hiába kérte erre a személyzet és az utastársai. A gépnek végül vissza kellett fordulnia a futópályáról a terminálhoz.

A történteket videóra rögzítő Amit Horsky a Times of Israelnek elmondta, hogy több tucat ultraortodox zsidó is a fedélzeten volt, akik kiabáltak a renitens utassal. Azt próbálták elmagyarázni neki, hogy tettével meggyalázza Isten nevét. Hozzátette, hogy a vita néha igen hangos volt.

A beszállókapunál aztán felszálltak a gépre az El Al (az UP anyavállalata) biztonsági emberei. Végül nagy nehezen sikerült meggyőzni az ellenkező utast, hogy üljön le, a családja pedig használja a kiosztott szemtakarókat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK